Σελίδες

7 Μαρ 2013

Μη φιλική χώρα για μεταλλευτικές επενδύσεις η Ελλάδα.


 Η Ελλάδα προστέθηκε φέτος στη λίστα με τις δέκα λιγότερο ελκυστικές περιοχές του κόσμου για μεταλλευτικές επενδύσεις, σύμφωνα με έρευνα του Fraser Institute.

Η πιο φιλική χώρα είναι η Φινλανδία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ στη χειρότερη θέση βρίσκεται η Ινδονησία.

Το Fraser Institute είναι Ινστιτούτο Ερευνών και μελετών και έχει
ιδρυθεί το 1974 στον Καναδά. Χθες ανακοίνωσε την ετήσια έκθεση του 2012-2013 αναφορικά με τις δυσκολίες της δραστηριότητας των μεταλλευτικών εταιρειών σε περιοχές όλου του κόσμου.

Στην έρευνα ελήφθησαν απαντήσεις από 742 επιχειρήσεις κατά το διάστημα 9 Οκτωβρίου 2012 – 6 Ιανουαρίου 2013 και αφορούσε μεταξύ άλλων στη γνώμη τους για τις πολιτικές που ασκούνται από τις κυβερνήσεις, τη γραφειοκρατία, τους φόρους κ.λπ. ως προς τις επενδύσεις.

Μαζί με τη Φινλανδία, οι 10 καλύτερες περιοχές στην κατάταξη είναι οι Σουηδία, Αλμπέρτα (Καναδάς), Νέο Μπρούνσγουινγκ, Ουαϊόμινγκ (ΗΠΑ), Ιρλανδία, Νεβάδα, Γιούκον (Καναδάς) και Νορβηγία. Ολες ήταν πρώτες και πέρυσι, εκτός από τη Γιούτα και τη Νορβηγία.

Οι 10 λιγότερο ελκυστικές περιοχές για επενδύσεις είναι (ξεκινώντας με τις χειρότερες) οι Ινδονησία, Βιετνάμ, Κονγκό, Kιργιστάν, Ζιμπάμπουε, Βολιβία, Γουατεμάλα, Φιλιππίνες και Ελλάδα. Όλες αυτές οι περιοχές, εκτός από το Κονγκό, την Ελλάδα και τη Ζιμπάμπουε, ήταν στις 10 χειρότερες και πέρυσι.

Πηγή: www.euractiv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου