7 Μαρ 2013

Ο Μέγας Αλέξανδρος "σκαλισμένος" στο βουνό ή παιχνίδι της φύσης;


Οδηγώντας στην Εγνατία Οδό και ερχόμενος προς την Βέροια, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Βασίλισσα του Βορρά θα μπορούσε κάποιος να δει το εξής αξιοθαύμαστο.

Κοιτώντας την Βέροια να απλώνεται στους πρόποδες του Βερμίου, εάν κάποιος κοιτάξει στα αριστερά της πόλης θα δει το χωριό Ασώματα.

Ακριβώς δίπλα στο χωρίο και εκεί που το βουνό κατεβαίνει κατακόρυφα και συναντιέται με τον ποταμό Αλιάκμονα στην πανέμορφη περιοχή "Φράγμα" με τις
υπέροχες τεχνητές λίμνες, μπορεί κάποιος με προσεκτική ματιά να δει το ακόλουθο θέαμα.

Ρίχνοντας την προσεκτική ματιά που σας λέγαμε πριν μπορείτε να δείτε την άκρη του βουνού με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ζουμάραμε την εικόνα για να καταλάβετε..(δεν είναι και η καλυτερη ανάλυση αλλά τέλος πάντων..) 
Εάν πάρουμε την φωτογραφία και την περιστρέψουμε κατά 90 μοίρες έχουμε και λέμε...
Καταλάβατε τι εννοούμε? Το συγκεκριμένο "θαύμα" της φύσης είναι κάτι σαν αστικός μύθος για εμάς του Βεροιώτες. Λέγεται ότι η αδερφή του Μέγα Αλέξανδρου, η Θεσσαλονίκη, έβαλε να το σκαλίσουν όταν πέθανε ο Βασιλιάς έτσι ώστε όποιος ερχότανε στην περιοχή να βλέπει από τον κάμπο της Ημαθίας και να θυμάται τον Βασιλιά.

Κρατήστε στο μυαλό σας ότι η Βεργίνα είναι μόλις 6 χιλιομετρα απο το σημειο αυτό.Ένας φίλος μα ζήτησε να το ανεβάσουμε έτσι ώστε εάν υπάρχει κάποιος εκεί έξω να μας πει περισσότερα.

Τα σχόλια δικά σας!!!


Πηγή:ta2tsakalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου