Σελίδες

8 Μαρ 2013

Κουβέλης: Η τρόικα να καταλάβει πως η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τα όριά της.


Κάλεσμα προς την τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας «να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχής της» και «δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις» απηύθυνε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μέσω γραπτής δήλωσής του.


Συνεχίζοντας, ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει πως η χώρα μας «χρειάζεται αναπτυξιακή στήριξη», ζητώντας την «άμεση» προώθηση ρυθμίσεων για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την αύξηση του αριθμού δόσεων για την εξόφληση οφειλών πολιτών προς το Δημόσιο, την «ουσιαστική» ελάφρυνση των νοικοκυριών για την αποπληρωμή δανείων, και τον «ανακαθορισμό της συνολικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης».

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του «εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας», ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζει την ανάγκη διαμόρφωσης ενός «διχτύου κοινωνικής προστασίας.

»Η έξοδος της χώρας από την κρίση έχει ως αναγκαίο στοιχείο την κοινωνική συνοχή», καταλήγει ο κ. Κουβέλης.

Τα σχόλια του προέδρου της ΔΗΜΑΡ έρχονται καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα, με τα μέτωπα των απολύσεων στο Δημόσιο και των ρυθμίσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές να παραμένουν στο προσκήνιο.

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου